Ondersteuning van bijnieruitputting op het werk

Voor velen van ons, het werk is een belangrijk onderdeel van ons leven. Het is waar we besteden veel van onze tijd, waar we ons inkomen en vaak trekken als zij onze vrienden. Het hebben van een bevredigende baan kan goed zijn voor je mentale gezondheid en het algemeen welzijn te zijn.
We hebben allemaal momenten waarop het leven krijgt op de top van ons - soms is dat werkgerelateerde, zoals deadlines of reizen. Soms is het iets anders - onze gezondheid, onze relaties, of onze omstandigheden.
De aan de economie toegevoegd door mensen die aan het werk zijn en heeft of hebben psychische problemen gehad waarde is zo hoog als £ 225 miljard euro per jaar, waarvan 12,1% van het totale BBP van het Verenigd Koninkrijk vertegenwoordigt. 1 vertegenwoordigt. 1
Het is van groot belang dat we de bescherming van die waarde door het aanpakken van de geestelijke gezondheid op het werk voor mensen met bestaande problemen, voor degenen die risico lopen, en voor het personeel als geheel. Bijnieruitputting kan bijdragen aan uitgeputte bijnieren, meer hierover op de bijnierklachten.nl website.
Wij geloven in werkplekken waar iedereen kan gedijen. Wij geloven ook in de rol van werkgevers, werknemers en bedrijven in het creëren van bloeiende gemeenschappen.
Een goede geestelijke gezondheid op het werk en een goed beheer gaan hand in hand en er zijn sterke aanwijzingen dat werkplekken met hoge niveaus van geestelijk welzijn
4
zijn productiever. Het aanpakken van welzijn op het werk verhoogt de productiviteit met maar liefst 12%. 2 productiviteit met maar liefst 12%. 2
Na het lezen van deze handleiding moet u:
• Heb je een idee van hoe je je eigen geestelijke gezondheid te beheren op het werk • Heeft u een idee van hoe om uit te reiken naar een collega in nood • Heb je al een idee hoe je kunt werken met anderen om uw werkplek meer geestelijk gezond te maken voor iedereen


5
Wat is de geestelijke gezondheid? Geestelijke gezondheid is de manier waarop we denken en voelen en ons vermogen om te gaan met ups en downs.
Geestelijke gezondheid is iets wat we allemaal hebben. Als we genieten van een goede geestelijke gezondheid, hebben we een gevoel van doel en richting, de energie om de dingen die we willen doen, en het vermogen om te gaan met de uitdagingen die gebeuren in ons leven.
Als we denken aan onze fysieke gezondheid weten we dat er een plek voor het houden van onszelf fit, en een plaats voor het krijgen van de juiste hulp zo vroeg mogelijk, zodat we kunnen beter. Geestelijke gezondheid is net hetzelfde.
Als u genieten van een goede geestelijke gezondheid, kunt u:
• Haal het meeste uit uw potentiële • Omgaan met wat het leven op je afstuurt • Een volwaardige rol spelen in je relaties, je werk, en uw gemeenschap
Onze geestelijke gezondheid niet altijd hetzelfde blijven. Het kan fluctueren als de omstandigheden veranderen en als u door verschillende stadia in ons leven.
Distress is een woord dat wordt gebruikt om tijden te beschrijven wanneer een persoon niet is het omgaan - om welke reden dan ook. Het zou iets thuis, de druk van het werk, of het begin van een psychisch probleem, zoals depressie.
6
Als we voelen bedroefd, we een medelevende, menselijke reactie nodig. Hoe eerder we in staat zijn om te herkennen wanneer er iets niet helemaal goed is, hoe eerder we kunnen steun te krijgen.
Wat zijn psychische problemen? We hebben allemaal momenten waarop we down voelt, gestrest of bang. De meeste van de tijd die gevoelens passeren, maar soms ontwikkelen ze zich tot een psychisch probleem, zoals angst of depressie, die van invloed kan zijn op ons dagelijks leven. Voor sommige mensen, psychische problemen worden complexer en vereisen ondersteuning en behandeling voor het leven.
Factoren zoals armoede, genetica, jeugdtrauma, discriminatie, of lopende lichamelijke ziekte maakt het waarschijnlijker dat we psychische problemen zal ontwikkelen, maar psychische problemen kan iedereen overkomen.
Ons onderzoek toont aan dat de meeste mensen hebben enige ervaring met een psychisch probleem, 3 en de nieuwste grootschalig onderzoek in met een psychisch probleem, 3 en de nieuwste grootschalig onderzoek in met een psychisch probleem, 3 en de nieuwste grootschalig onderzoek in Engeland suggereerde dat één op de zes mensen ervaren de symptomen van een psychisch probleem in een bepaalde week. 4 symptomen van een psychisch probleem in een bepaalde week. 4
Helaas, meer dan 6.000 mensen per jaar sterven door zelfmoord in het Verenigd Koninkrijk, en het hebben van een langdurige psychische probleem kan de levensverwachting te verminderen met maar liefst 21 jaar als gevolg van de bijbehorende lichamelijke gezondheidsproblemen. 5 bijbehorende lichamelijke gezondheidsproblemen. 5
7
Verschillende psychische problemen beïnvloeden mensen op verschillende manieren en het is de sleutel tot een individuele ervaring te begrijpen. De diagnose is geen definitieve manier om ervaring op een persoon te begrijpen. Bijvoorbeeld sommige mensen met de diagnose schizofrenie in staat zijn om de conditie goed te beheren en zijn geen ernstige symptomen, maar sommige mensen met angst ernstig beïnvloed door hun conditie.
Hoe herken ik een psychisch probleem? Als we voor grote uitdagingen in ons huis of op het werk het leven, is de kans groot dat het een impact op onze geestelijke gezondheid.
Psychische problemen kan veel verschillende symptomen en tekens te hebben. In de regel moet u hulp zoeken bij uw huisarts als u een moeilijke gevoelens die:
• Houdt je van de omgang met het leven • Het hebben van een grote impact op de mensen die je wonen of werken met
• Invloed zijn op uw stemming gedurende een aantal weken • Waardoor je gedachten aan zelfmoord
Op het werk, kunnen we merken dat we zijn meer vermoeid dan normaal. We zouden uncharacteristic fouten te maken, vinden het moeilijk om onszelf te motiveren, zou onze tijdwaarneming glijden, of we kunnen kort worden getemperd.
8
We kunnen kijken of voel me erg moe of afgevoerd. We zouden vinden we onszelf te isoleren, te voorkomen dat collega's of lijken afgeleid. We zouden meer uitstelgedrag - of tot stilstand helemaal. Als alternatief kunnen we versnellen of chaotisch, binnendringen in gesprekken en het werk van anderen, en het nemen van meer werk dan we kunnen beheren.
We kunnen deze vroege waarschuwingssignalen moeilijk te zien in onszelf te vinden, en het kan helpen om collega's die ons kunnen helpen deze te verbinden met onze geestelijke gezondheid.
Als de dingen vooruitgang, zou je meer duidelijke tekenen van een psychisch probleem te zien in een collega - uitbarstingen van woede of emotie, afwezigheid van het werk, of niet op zoek na hun verschijning als ze normaal zou doen. U kunt tekenen dat ze zijn minder slapen of misschien meer drinken in de avond te zien.
Waarom ga je niet mensen praten over de geestelijke gezondheid? Het bewustzijn van de geestelijke gezondheidszorg neemt toe, maar we nog steeds geconfronteerd met een wereld waar mensen met psychische problemen geconfronteerd worden met discriminatie, en kan problemen krijgen de hulp die ze nodig hebben worden geconfronteerd.
Veel mensen die nood ervaren proberen om hun gevoelens verborgen omdat ze bang zijn voor de reacties van andere mensen te houden.
Angst voor discriminatie en gevoelens van schaamte behoren tot de top redenen waarom mensen aan voor het niet vertellen van hun collega's over hun psychische problemen. 6 hun psychische problemen. 6
9
Toen we creëren werkplek culturen waar mensen zichzelf kunnen zijn, is het makkelijker voor mensen om over de geestelijke gezondheid betreft spreken zonder angst, en voor hen gemakkelijker om uit te reiken om hulp als dat nodig is.
Toch is de beslissing om nood bekend te maken op het werk is niet één volk licht te nemen. Het is essentieel dat werkplekken worden omgevingen waar mensen zich veilig om zichzelf te voelen.
Wat zegt de wet? We hebben een breed scala van juridische rechten die onze mentale gezondheid te beschermen op het werk. Deze variëren van fundamentele mensenrechten zoals het recht op vrijheid van meningsuiting en de vrijheid van vereniging, de wetgeving inzake de gezondheid en de veiligheid die ons beschermen tegen gevaren, waaronder psychologische risico's houdt.
De meeste mensen met aanhoudende psychische problemen aan de definitie van invaliditeit in de Equality Act (2010) in Engeland, definitie van invaliditeit in de Equality Act (2010) in Engeland, Schotland en Wales en de Schotland en Wales en de Disability Discrimination Act (1995, zoals gewijzigd) in Noord-Ierland . Dit betekent dat mensen met psychische problemen Noord-Ierland . Dit betekent dat mensen met psychische problemen Noord-Ierland . Dit betekent dat mensen met psychische problemen worden beschermd tegen discriminatie en intimidatie en hebben recht op redelijke aanpassingen aan hun werk of aan te passen.
Om met een handicap in het kader van wetgeving inzake gelijke kansen worden beschouwd, moet een persoon een waardevermindering die “een invloed hebben op hun vermogen om dagelijkse taken uit te voeren aanzienlijke, negatieve, en op lange termijn” heeft te hebben.
10


De Gelijkheid van de Commissie voor Noord-Ierland geeft informatie over de verschillende bescherming voor mensen met psychische problemen in Noord-Ierland (zie Verder lezen en middelen op pagina problemen in Noord-Ierland (zie Verder lezen en middelen op pagina problemen in Noord-Ierland (zie Verder lezen en middelen op pagina 37).
redelijke aanpassingen Een gehandicapte heeft het recht om te vragen om redelijke aanpassingen aan hun baan of werkplek aan hun behoeften tegemoet te komen.
Een aanpassing is bedoeld om het level playing field door het verwijderen van een belemmering voor de baan die wordt geleverd door het effect van hun geestelijke gezondheid probleem.
Voorbeelden van redelijke aanpassingen kunnen zijn:
• Het veranderen van een persoon het werkritme om hen in staat te stellen later beginnen of eindigen eerder als gevolg van de bijwerkingen van de medicatie, of waardoor ze de nacht te reizen vóór de vergaderingen en blijf dan vroege reizen 's ochtends te vermijden.
• Het verstrekken van een persoon met een laptop, remote access software en toestemming om thuis te werken op vaste dagen, of flexibel afhankelijk van de ernst van hun symptomen (binnen een maandelijkse limiet).
11
• Verontschuldigen iemand uit het bijwonen van werkfuncties en client gebeurtenissen met betrekking tot voedsel, in plaats waardoor ze te installeren alternatief voor netwerken die soortgelijke zaken rendementen te behalen.
De toegang tot het werk (zie Verder lezen en middelen De toegang tot het werk (zie Verder lezen en middelen op pagina 37) is een door de overheid gesubsidieerde regeling die kunnen helpen om apparatuur, software en andere vormen van ondersteuning te financieren als de kosten een belemmering voor het maken van redelijke aanpassingen.
Evenals de plicht om redelijke aanpassingen te voorzien, de Equality Act en de Disability Discrimination Act ook mensen te beschermen tegen intimidatie als gevolg van een beschermd kenmerk. Dit betekent dat werkgevers hebben de plicht om pesten en discriminerende gedragingen die betrekking hebben op de geestelijke gezondheid net zoals ze zou doen voor andere beschermde kenmerken zoals geslacht, seksuele geaardheid, ras of geloof / overtuiging aan te pakken.
Meer informatie over de Equality Act en de Disability Discrimination Act kan worden gevonden in Verder lezen en middelen op pagina 37. Verder lezen en middelen op pagina 37.
12


Het verzorgen van uw geestelijke gezondheid op het werk
We kunnen alle stappen nemen om onze eigen mentale gezondheid te verbeteren, en het opbouwen van onze veerkracht - ons vermogen om te gaan met tegenslag.
Zelfzorg is een vaardigheid die moet worden geoefend. Het is niet makkelijk, vooral als we angstig, depressief of lage zelfwaardering.
Kijk dan in de 10-evidence-based manieren om uw geestelijke gezondheid te verbeteren hieronder.
Er is gebonden aan één of twee je het goed doen. Dit kunnen uw vermogen - uw go-to methoden voor het werken aan uw welzijn.
Kijk voor een of twee te vinden hard. Dit kunnen uw uitdagingen. Het kan zijn dat deze gebieden zijn degenen die je verwaarlozen onder stress - bijvoorbeeld te veel drinken, het isoleren van uzelf of het comfort eten, zijn allemaal voorbeelden van manieren waarop we proberen het hoofd te bieden die het tegenovergestelde van wat het bewijs vertelt ons werkt voor onze mentale gezondheid .
Tot slot, op zoek naar een of twee gebieden die je voelt dat je zou kunnen werken op of proberen. Dit kunnen doelen. Je doelen en uitdagingen kan hetzelfde zijn, maar het is soms beter voor uzelf op een aantal doelen die je gemakkelijker kan voldoen.
13
1. Praat over je gevoelens Praten over je gevoelens kan u helpen uw geestelijke gezondheid te behouden en om te gaan met momenten waarop je onrustige gevoel.
Praten over je gevoelens is geen teken van zwakte; het is een deel van de overname van uw welzijn en doen wat je kunt om gezond te blijven.

Bijnieruitputting
Het kan moeilijk zijn om te praten over gevoelens op het werk. Als je collega's kunt praten, of een manager die vraagt hoe je bent op supervisiesessies, het kan echt helpen.
Identificeer iemand die je je comfortabel voelt en die ondersteunend zal zijn. Misschien wilt u nadenken over wat je wilt onthullen, die naar en wanneer een goede tijd en plaats om dit te doen zou kunnen zijn.
Als je open te zijn over hoe je je voelt op het werk zijn, vooral als je een leider, kan het anderen aanmoedigen om hetzelfde te doen.
Als je niet het gevoel in staat om te praten over gevoelens op het werk doet, zorg ervoor dat er iemand die je kunt werkdruk bespreken met - partners, vrienden en familie kunnen een klankbord zijn.
14


2. Houd actief Regelmatige lichaamsbeweging kan stimuleren uw gevoel van eigenwaarde en kan u helpen om zich te concentreren, slapen, en kijken en zich beter voelt.
Het uitoefenen betekent niet alleen doen sport of ga naar de sportschool. Experts zeggen dat de meeste mensen op ongeveer 30 minuten lichaamsbeweging per week moet doen ten minste vijf dagen. Probeer om fysieke activiteit die u genieten van een deel van uw dag te maken.
U kunt een fysieke baan zoals de bouw of onderwijs hebben - je zult merken als je ziek bent vanwege een blessure of lichamelijke ziekte hoe snel je stemming begint te worden beïnvloed door de verandering in activiteitenniveau.
Als u werkt in een kantoor kan een groot verschil maken om eruit te komen voor een wandeling of doen een klasse tijdens de lunch, of op te bouwen in de uitoefening voor of na het werk om u te verlichten van de dag of een spatie tussen werktijd en vrije tijd .
15
3. Eet goed Wat we eten kan invloed hebben op hoe we ons voelen, zowel direct als op langere termijn. Een dieet dat is goed voor je lichamelijke gezondheid is ook goed voor je geestelijke gezondheid.
Het kan moeilijk zijn om een gezond eetpatroon aan het werk te houden. Regelmatige maaltijden, plus veel water, zijn ideaal.
Probeer en plan voor de maaltijden op het werk - het halen van voedsel vanuit huis of het kiezen van gezonde opties bij het kopen lunch.
Probeer en weg van uw bureau te eten. Je zou kunnen proberen een lunch club aan het werk - waar je club samen om maaltijden te delen en nieuwe dingen te proberen.
Voor drukke tijden, of momenten waarop je voelt laag of gestresst, probeer het verminderen of het opgeven van cafeïne en geraffineerde suiker. Zorg ervoor dat er een klaar levering van fruit / groente en snacks zoals noten of trail mix die klaar zijn voedingsstoffen voorziet.
Wees ervan bewust dat sommige mensen het openbaar te eten vinden op het werk veel stress als gevolg van vroegere of huidige eetstoornissen - dus als iemand niet wil komen om diners te werken, of maakt verschillende eten keuzes in het kantoor, doe opmerking of onder druk te zetten niet voorbij op hen om mee te doen.
16
4. Drink verstandig We drinken vaak alcohol om onze stemming te veranderen. Sommige mensen drinken om te gaan met angst of eenzaamheid, maar het effect is slechts tijdelijk.
De meeste mensen niet drinken op het werk - maar de meesten van ons erkennen de patroon van het drinken meer in het weekend of in de avond wanneer hard werken gaat.
Wees voorzichtig met werkfuncties dat het drinken van te nemen. Het kan verleidelijk zijn om een drankje te 'Nederlands moed' te krijgen, maar als je angstig voelt dat je misschien te veel drinken en eindigen gedragen in een
manier waarop je liever niet, dat gevoelens van angst op de middellange tot lange termijn zal toenemen.
17
5. Blijf op de hoogte Relaties zijn de sleutel tot onze mentale gezondheid. Werken in een ondersteunend team is enorm belangrijk voor onze geestelijke gezondheid op het werk.
We hebben niet altijd een keuze over wie we samenwerken, en als we niet gaan met managers, collega's of klanten, het kan spanning creëren. Het kan zijn dat je nodig hebt om meer zelfzorg oefenen op deze tijden, maar het kan ook nodig zijn om problemen aan te pakken. Er zijn meer tips om dat te doen in onze gids voor relaties ( middelen Mental Health te doen in onze gids voor relaties ( middelen Mental Health Foundation op pagina 38). Foundation op pagina 38).
Werk politiek kan een echte uitdaging als er weer psychische problemen. Het kan nuttig zijn om een mentor of een kleine groep met vertrouwde collega's met wie je gevoelens over het werk kunnen bespreken vinden - aan te voelen controleren en te helpen bij het werken door middel van uitdagingen.
Probeer en zorg ervoor dat je je vriendschappen en familierelaties te behouden, zelfs wanneer het werk is intens - een work-life balance is belangrijk, en deskundigen geloven nu dat eenzaamheid zo slecht voor onze gezondheid als roken of overgewicht kan zijn. 7 zijn. 7
18
6. Vraag om hulp Niemand van ons zijn bovenmenselijke. We krijgen allemaal wel eens moe of overweldigd door hoe we ons voelen of als de dingen niet volgens plan verlopen.
Uw werkgever kan een Employee Assistance Program hebben. Deze diensten zijn vertrouwelijk en kunnen gratis en zonder werk worden geraadpleegd uit te zoeken.
U kunt ook toegang krijgen tot gezondheid ondersteuning via uw lijnmanager of HR-dienstverlener.
De eerste aanloophaven in de gezondheidszorg is uw huisarts. Meer dan een derde van de bezoeken aan de huisarts gaan over geestelijke gezondheid. 8 Uw derde van de bezoeken aan de huisarts gaan over geestelijke gezondheid. 8 Uw derde van de bezoeken aan de huisarts gaan over geestelijke gezondheid. 8 Uw huisarts kan een manier die u of uw familie kan u helpen suggereren, of ze kunnen u doorverwijzen naar een specialist of een ander deel van de gezondheidszorg. 9 u doorverwijzen naar een specialist of een ander deel van de gezondheidszorg. 9
Uw huisarts kan in staat zijn om u verwijzen naar een vertrouwenspersoon.
19
7. Neem een pauze Een verandering van omgeving of een verandering van tempo is goed voor je geestelijke gezondheid.
Het zou een vijf minuten pauze van wat je doet, een boek of een podcast tijdens het woon-werkverkeer, een half uur lunchpauze op het werk, of een weekend verkennen ergens nieuw. Een paar minuten kan genoeg zijn om stress te de- jou. Geef jezelf wat 'me time'.
Als uw werkgever biedt geestelijke gezondheid dagen - discretionaire verlof om te kijken na uw welzijn - neem deze, en zorg ervoor dat je ze goed gebruiken.
Slaap is essentieel voor onze geestelijke gezondheid. Luister naar je lichaam. Zonder goede nachtrust, onze mentale gezondheid lijdt en onze concentratie omlaag gaat. U krijgt toegang tot onze bron op het verbeteren van uw slaap in onze middelen Mental Health Foundation op pagina 38. van uw slaap in onze middelen Mental Health Foundation op pagina 38. van uw slaap in onze middelen Mental Health Foundation op pagina 38.
Het kan moeilijk zijn om feestdagen en de tijd af te nemen van het werk. Wanneer we gestrest, kan het nog moeilijker lijkt de pauzes die we kunnen nemen - als we ze het hardst nodig hebben. Probeer en plan periodes van verlof voor het jaar, zodat u altijd een pauze om naar uit te kijken.
Wanneer u op vakantie of thuis, de verleiding weerstaan om in te checken met het werk. Als u vindt dat u niet weg kan breken, kan het een teken dat je moet opnieuw te onderzoeken uw werklast om stress te beheren.
20
8. Doe iets wat je goed bezig bent Wat doe je heel graag? Welke activiteiten kun je jezelf verliezen in? Wat heb je graag doet in het verleden?
Genieten kan helpen verslaan stress. Het doen van een activiteit die u genieten waarschijnlijk betekent dat je goed in bent, en het bereiken van iets verhoogt uw gevoel van eigenwaarde. 10 gevoel van eigenwaarde. 10
Concentratie op een hobby, zoals tuinieren of kruiswoordraadsels, kan u helpen uw zorgen voor een tijdje vergeten en kan je stemming veranderen.
Het is OK goed in je werk te zijn - als je gestresst voelt, kan het gemakkelijk zijn om je talenten te vergeten, of in strijd zijn met oplichterssyndroom (waar je je voelt als een fraude, of dat je niet verdienen uw successen).
Als het mogelijk is, moet u uw werklast van plan bent om taken die je weet dat je goed in bent omvatten, om zo 'sandwich' dingen die je weet dat harder of meer stressvol zijn.
een werk fietsclub, boek groep of bewerken groep kan een geweldige manier om een vaardigheid met anderen te delen - Op het werk, kunt u een hobby die je wilt delen of doe mee met collega's op te hebben.
21
9. Accepteer wie je bent We zijn allemaal verschillend. Het is veel gezonder om te accepteren dat je uniek dan wens je meer als iemand anders waren bent.
Een goed gevoel over jezelf verhoogt je zelfvertrouwen om nieuwe vaardigheden te leren, nieuwe plaatsen te bezoeken en nieuwe vrienden maken. Goed gevoel van eigenwaarde helpt u het hoofd te bieden als het leven een moeilijke bocht.
Wees trots op wie je bent. Herkennen en de dingen die je misschien niet goed in zijn te accepteren, maar zich ook richten op wat je goed kan doen. Als er iets over jezelf je zou willen veranderen, zijn uw verwachtingen realistisch? Als ze zijn, werken aan de verandering in kleine stappen.
Zelfacceptatie en zelfzorg kan heel moeilijk zijn als je een psychisch probleem hebben - een voortdurende uitdaging mensen nodig hebben om te werken.
Het kan verleidelijk zijn om alles te investeren in het opbouwen van zelfvertrouwen rond werk succes. Dat betekent vaak dat mensen met psychische problemen alles in het werk te geven en zijn goede presteerders. Het creëert ook een risico dat als er iets misgaat, wanneer fouten worden gemaakt, of wanneer een verandering nodig is, kunnen de mensen persoonlijk op te vatten.
22
Mindfulness is een vorm van meditatie die inhoudt dat het betalen van bewuste aandacht aan wat er gebeurt, als het gebeurt.
Mindfulness praktijk kan ons helpen meer aanwezig zijn met onszelf, ons werk, en onze families te zijn. Het kan ons helpen zich meer verbonden voelen, de balans opmaken, en compassie voor onszelf en anderen.
U kunt onze bron te downloaden op mindfulness, en te weten komen over onze evidence based online mindfulness cursus in onze middelen Mental Health Foundation op pagina 38 of bezoek middelen Mental Health Foundation op pagina 38 of bezoek www.bemindful.co.uk.
10. Zorg voor anderen De zorg voor anderen is vaak een belangrijk onderdeel van het houden van relaties met mensen die dicht bij je.
Werken leven kan mogelijkheden om te zorgen voor anderen te verstrekken - bij te dragen door beroepsopleiding jobs zoals verpleging of verzorging werk kan van grote betekenis voor de geestelijke gezondheid. In de meeste banen, kunt u ervoor kiezen om daar te zijn voor collega - hetzij als een teamgenoot, of als lijnmanager, wanneer strategieën, zoals coaching en training zijn goede manieren om anderen te ondersteunen.
23
Helpen kan ons het gevoel nodig en gewaardeerd, en dat versterkt onze eigenwaarde. Vrijwilligerswerk kan enorm de moeite waard, en het helpt ons om de wereld te zien vanuit een andere hoek. Dit kan helpen om onze eigen problemen in perspectief te plaatsen.
Veel bedrijven hebben de mogelijkheden voor vrijwilligerswerk en Corporate Social Responsibility-programma's die het personeel in staat om betrokken te raken in de gemeenschap werk te krijgen.
Zorgtaken thuis kan enorm de moeite waard voor ons, maar ook een bron van stress. Onze rol als ouders of verzorgers voor familieleden, kan botsen met ons werk identiteiten.
Mantelzorgers lopen een groter risico op het ontwikkelen van psychische problemen - het werk kan een respijt voor verzorgers, omdat ze iemand anders aan het werk kunnen zijn - dus het is belangrijk om vast te houden en ondersteuning mantelzorgers op de werkvloer.
Werkplekken die flexibel werken, verlof verzorgers, kinderopvang voucher programma's en andere initiatieven om zorgtaken te ondersteunen kan een grote impact op het personeel de geestelijke gezondheid en productiviteit.
24
Ondersteuning van een collega
Praten over de geestelijke gezondheid kan ontmoedigend lijken, maar we hebben allemaal wel gesprekken met mensen over sterfgevallen, scheidingen en andere gebeurtenissen in het leven - ze niet altijd gemakkelijk te starten, maar ze betekenen vaak veel aan een persoon die een moeilijke tijd.
Het begint allemaal met iemand te vragen hoe ze aan het doen zijn in een warme en authentieke manier - waardoor ze een kans om te beseffen dat je oprecht en vriendelijk.
Tijd en plaats Er is een tijd en plaats voor alles - en als het gaat om te praten met iemand over hun geestelijke gezondheid, dat betekent een tijd en plaats die het meest comfortabel is voor hen.
Het laatste wat iemand nodig heeft, is te gehaast. Vind een tijd waar je weet dat je minstens 10 minuten duidelijk de tijd te geven.
Misschien wilt u een tijd voor een langer gesprek te regelen - in werktijd in voorkomend geval, of buiten het werk.
U wilt een plek die comfortabel is voor hen te vinden. Sommige mensen willen rust en stilte - anderen zoals drukte.
25


Het is heel belangrijk om uw volledige aandacht te besteden aan de persoon die u uit tot aan. Dat betekent dat het minimaliseren van verstoringen zoals telefoons rinkelen of aanmeldingen opduiken.
Actief luisteren Luisteren is van vitaal belang voor elke relatie. Actief luisteren is een term voor een scala aan technieken die ons aanwezig zijn en in gesprek te houden.
• Probeer en hebben oogcontact, tenzij de persoon met wie u praat niet comfortabel met die lijken.
• Wees open - dat betekent open armen en enigszins te draaien ten opzichte van hen. • Erken wat er gezegd wordt met de juiste knikt en gebaren, en herhalen wat ze hebben gezegd om te controleren of je hebt het recht. • Vraag direct en juiste vragen - maar het is niet geschikt om sonde voor meer informatie dan iemand bereid is om te geven.
• Wanneer het gesprek eindigt, samen te vatten wat je hebt besproken en goedgekeurd, en zorg ervoor dat je doet wat je zegt dat je wil. • Het kan helpen om wat informatie bij de hand te hebben. Doe wat hulplijn nummers en weblinks in uw telefoon door te geven meteen.
26
Het beheren van uw eigen gevoelens Het kan moeilijk zijn om moeilijke of verontrustende dingen horen, maar wilt u gerust te stellen en de persoon aan te moedigen - dat betekent niet tekenen van verrassing of oordeel.
U wilt de persoon die het OK is om te spreken voor u, en dat je zal behandelen wat ze zeggen met respect gerust te stellen.
Het is verleidelijk om onmiddellijk te beginnen suggereert oplossingen voor problemen - maar het is verstandig om een persoon wat ze willen gebeuren vragen. Zij kunnen suggesties welkom, maar, net zo, kunnen ze hoeft alleen maar te ventileren.
Hoe kan ik reageren op gedachten aan zelfmoord? Een recent onderzoek toonde aan dat 20% van de mensen aan het werk was gegaan terwijl het ervaren van suïcidale gedachten of gevoelens. 11 gegaan terwijl het ervaren van suïcidale gedachten of gevoelens. 11
Het is een mythe dat het praten over zelfmoord maakt het waarschijnlijker. Als u denkt dat een collega zou kunnen zijn met gedachten aan zelfmoord zijn, het beste wat je kunt doen is hen vragen direct.
U kunt vragen 'Hebt u gedachten over zelfmoord gehad?' tijdens een gesprek over de geestelijke gezondheid van iemand. Wees duidelijk, geen gebruik maken van eufemismen als 'Je zou het niet iets geks je doet, zou?'.
27
Als uw collega zegt dat ze suïcidaal voelen of kan het niet verder, of als u vermoedt dat ze denken van het nemen van hun eigen leven, is het belangrijk om hen aan te moedigen om hulp te krijgen.
Ze konden meteen contact op met de Samaritanen - ze kunnen bellen 116 123 gratis. Je zou ook kunnen helpen om hun arts of een goede vriend of collega te bellen.
Als je je zorgen voor onmiddellijke veiligheid van iemand zijn, of ze je vertellen dat ze van plan om hun leven binnenkort te beëindigen, kunt u bellen met 999 en vragen naar de politie of breng ze naar een A & E afdeling.
Hoe kan ik iemand met aanhoudende psychische problemen te ondersteunen? De meeste mensen die psychische problemen te ontwikkelen goed herstellen, als ze juiste ondersteuning van de mensen in hun leven.
Voor sommige mensen, een aflevering van slechte geestelijke gezondheid is een one-off - naar aanleiding van gebeurtenissen. Ook kan er geen reden te zijn. Voor anderen, kunnen psychische problemen op langere termijn, of episodische over een mensenleven. Herstel is niet hetzelfde als genezing - vaak mensen leren leven met aspecten van hun geestelijke gezondheid probleem.
Ondersteuning van een collega die een psychisch probleem heeft, is over hen te helpen zoeken naar manieren om terug te vinden, die hen helpt om gezond te blijven en ervoor te zorgen dat de werkplek is een veilige en aangename plek om te zijn, vrij van discriminatie.
28
Vergeet niet dat de beste expert op de behoeften van een persoon is zichzelf - als er één gouden regel voor het ondersteunen van een collega, het is nooit te nemen en altijd vragen.
Hoe kan ik steun iemand als ze uit het werk?
Veel mensen die psychische problemen tegenop weer aan het werk nadat ze ziek zijn geweest omwille van hun geestelijke gezondheid. Het kan lastig om te weten wat te zeggen wanneer mensen ziek zijn geweest, vooral als het is nooit over gesproken, of als hun gedrag ongebruikelijk was toen ze onwel.
Of u nu een manager of een collega, het in contact blijven en laten van iemand het weten u geeft is een geweldige manier om onhandigheid te voorkomen.
Je zou kunnen:
• Vraag de persoon die zich niet op het werk wat ze willen hun collega's te vertellen. Herinner collega's dat het beeld van de persoon presenteert aan de wereld - misschien via sociale media - misschien hun werkelijkheid niet weerspiegelen.
• Nodig ze uit wanneer staf samen te besteden vrije tijd - ze kunnen afnemen, maar nog steeds op prijs worden gesteld.
29
• Stuur kaarten en bel uw collega als je normaal zou socialiseren met hen - net zoals u zou doen als ze hadden geen ander gezondheidsprobleem.
• Geef ze een gesprek een paar dagen voordat ze weer aan het werk en hen te vragen of er iets is wat je kunt doen (misschien geven hun bureau een nette, het eens te ontmoeten voor een kopje koffie en lopen in elkaar, of ga voor de lunch op de eerste dag).
• Groet hen wanneer ze terug zijn - ze zijn waarschijnlijk niet te willen een ophef ontstaan, maar je moet niet uit de weg te praten over hun afwezigheid. Vraag hen hoe ze zijn, en als er iets is wat je kunt doen om hen te ondersteunen vanaf hier.
• Hen te helpen weer aan het werk routines - vragen of ze zouden willen uw steun of het bijwonen van vergaderingen.
Hoe kan ik steun iemand dag-tot-dag? Veel mensen die last hebben van psychische problemen te krijgen door middel van hun moeilijkheden en terug te keren naar het leven precies zoals het was. We kunnen niet altijd te nemen. Zoals met vele lange termijn gezondheidsproblemen, kunnen mensen met psychische problemen moeten maken op lange termijn of permanente veranderingen in hun leven of taken te beheren. Collega's kunnen uw steun nodig hebben op een permanente basis - niet van uit dat ze een speciale behandeling nodig hebben, maar even niet van uit dat alles in orde is, alleen maar omdat enige tijd is verstreken.
30
Je zou kunnen:
• Check in met collega's informeel in het kantoor om te zien hoe ze aan het doen zijn, en, als je iemand te beheren, de kans om hun geestelijke gezondheid op supervisiesessies bespreken bieden hen.
• Je zou kunnen bieden aan een mentor of coach, of gewoon een vriendelijke ondersteuning op een permanente basis. • U kunt vragen of er iets is wat je kunt doen om een persoon om hun conditie te beheren ondersteunen. Ze kunnen bijvoorbeeld vragen u om hen te helpen herkennen tekenen dat ze kunnen missen die aangeven dat zij kunnen worden steeds onwel.
Line manager verantwoordelijkheden Als lijnmanager, een cruciale rol bij het ondersteunen van medewerkers die nood en / of psychische problemen ondervinden speel je. U bent de eerste officiële contact tussen de werkgever en de individuele en je kunt de toon en een voorbeeld. Naast de tips voor het ondersteunen collega's, zijn er verschillende gebieden die lijnmanagers bijzonder moet kennen.
Het beheer van afwezigheid en terugkeer naar het werk Als manager ben je verantwoordelijk voor het beheer van een afwezigheid zijn. In de geestelijke gezondheid gerelateerde afwezigheid, hoe langer een persoon is weg, hoe minder kans dat ze om terug te keren. Vroege en passende contact kan maken terug te keren makkelijker.
31
Als u een medische verklaring van een arts nodig heeft, krijgt u een 'verklaring van geschiktheid om te werken' te krijgen (een fit noot) van de huisarts.
Dit moet u een idee van de vraag of er redelijke aanpassingen die u moet te maken.
Soms kan een gefaseerde terugkeer naar het werk behulpzaam te zijn, met iemand werken een paar uur per dag en het opbouwen van een back-up om hun gecontracteerde uur werken.
Als u niet weet wat redelijk is, advies te vragen van uw HR-manager of de gezondheid adviseur. Voor extern advies, de bemiddeling dienst Acas biedt een scala aan middelen op het beheren van moeilijke omstandigheden op het werk (www.acas.org. Uk).
Performance management en beoordeling Goed beheer van de praktijk blijkt dat regelmatige teamvergaderingen en vertrouwelijke supervisiesessies tussen managers en hun medewerkers zijn goed voor het bedrijfsleven en goed voor de inzet van het personeel. Toezicht sessies die dit doen zijn goed voor de geestelijke gezondheidszorg en inzet van het personeel.
Soms is een subtiele (of meer voor de hand liggende) daling van de prestaties is het signaal dat een medewerker zou kunnen worden ervaren nood.
Als je moet een disciplinair proces of competentie proces te overwegen, is het verstandig om een open te houden
32
gedachten over de vraag of een geestelijke gezondheids-zorg deel van de foto zou kunnen zijn.
Het is duidelijk dat onacceptabel gedrag en slechte prestaties worden aangepakt, maar wees ervan bewust dat de angst een persoon de openbaarmaking van een geestelijke gezondheids-zorg kan worden voorkomen totdat hun baan op het spel staat.
Je moet niet uit de weg met behulp van disciplinaire of competentiebeleid, waar nodig, gewoon omdat het personeel hebben psychische problemen verlegen, maar die beleid moeten anticiperen op gezondheids- en handicap- gerelateerde zaken en kunt u deze in factor.
Taxaties en loopbaanontwikkeling kan zeer uitdagend voor mensen die ervaring hebben met psychische problemen hebben geleefd. Het kan moeilijk zijn om na te denken over de sterke punten zijn als je gevoel van eigenwaarde is slecht, en het ontvangen van feedback - positief of negatief - kan heel moeilijk zijn.
Als een persoon is niet zo goed als gebruikelijk het uitvoeren, kunnen ze zich schuldig of angstig gevoel over. Wees eerlijk bij de beoordeling van hun prestaties - ze kunnen voelen dat hun prestaties is erger dan het is.
Het kan nuttig zijn om het eens op voorhand hoe een aanhoudende problemen aan te pakken.
Moedig uw collega om factoren die een rol zouden kunnen spelen bij hen steeds onwel en te overwegen hoe om te gaan met hen te identificeren. Je mag ook
33
willen het eens over de beste manier om te reageren op een crisis, en welke aanpassingen je zou kunnen maken om het werk op een permanente basis.
Toonaangevende tijdens verandering De wereld van het werk is aan het veranderen, en veel werkgevers vinden is er een noodzaak om te herstructureren en maak ontslagen, of te wijzigen de arbeidsvoorwaarden of contracten.
Elke wijziging proces is een uitdaging voor het personeel geestelijke gezondheid. Als je moet een veranderingsproces te plannen, kunt u een aantal van de voor de hand liggende stressvolle aspecten in evenwicht te brengen door ervoor te zorgen dat beslissingen effectief worden gecommuniceerd, dat mensen zo veel tijd als praktisch mogelijk is om beslissingen te verteren, en dat de steun wordt zowel op de werkplek en ter beschikking gesteld via externe ondersteuning zoals bijstandsprogramma's werknemer en steun aan een nieuwe baan te vinden.
Voor mensen met een doorleefde ervaring van psychische problemen, kan veranderingsprocessen bijzonder stressvol zijn. Zij mogen verwachten te worden ontslagen, kan extra ondersteuning nodig heeft, zich onwel gaan voelen, of, omgekeerd, mogen zich niet naar voren gebracht voor promotie als ze geschikt zijn.
Als je medewerkers die je kent een geschiedenis van psychische problemen hebben, is het de moeite waard speciaal correctie voor dit bij de planning van verandering.
34
Werkgever checklist voor het creëren van mentaal gezonde werkplek
Value geestelijke gezondheid en welzijn als kernactiviteiten van uw organisatie
• Committeren aan het ontwikkelen van een aanpak van de geestelijke gezondheid op het werk die beschermt en verbetert de geestelijke gezondheid voor iedereen, terwijl de mensen die nood ervaren ondersteunen. • Wijs board kampioenen, en zorgen voor senior leiders en middle managers zijn verantwoordelijk voor de uitvoering van de geestelijke gezondheid programma's.
• Naleven van de herziening van de manier waarop u zaken doet om ervoor te zorgen uw dagelijkse werkcultuur is mentaal gezond mogelijk. Evidence Based bevordering van geestelijke gezondheid tools zoals mindfulness en lichaamsbeweging voor alle personeelsleden • Vaste medewerkers enquêtes en andere onderzoeksinstellingen om gegevens over personeel geestelijke gezondheid op te bouwen, met behulp van de bevindingen te plannen en te leveren actie en werkplek beleid te informeren. Herkennen en de impact van de bestaande employee benefits en maatschappelijk verantwoord ondernemen activiteiten op de geestelijke gezondheid en het welzijn van het personeel te vieren.
35
Ondersteuning van de ontwikkeling van de barmhartige en effectief lijnmanagement relaties
• Bieden mogelijkheden voor managers om relevante opleiding aan personeelsleden leven met geestelijke gezondheidsproblemen en het welzijn van alle medewerkers op grotere schaal te ondersteunen bij te wonen.
• Zorg voor proactieve ondersteuning voor het personeel line- managen van mensen met geestelijke gezondheidsproblemen, waaronder toegang tot HR en, waar nodig, arbodiensten.
• Erken dat lijnmanagers die persoonlijke geleefde ervaring van geestelijke gezondheidsproblemen zijn een unieke aanwinst voor een bedrijf.
discriminatie adres
• Ervoor zorgen dat discriminatie op grond van de geestelijke gezondheid wordt gezien als onaanvaardbaar als discriminatie ten opzichte van andere beschermde kenmerken zoals ras, geslacht of seksuele geaardheid te zijn.
• Moedig medewerkers om elke discriminatie of intimidatie waarmee zij worden geconfronteerd te melden en om het fluitje blazen over discriminatie ze mee te maken. • Ondersteuning van nationale en lokale anti-stigma initiatieven zoals 'Time to Change', 'Time to Change Cymru', 'See Me' en Mental Health Awareness Week.
36
Waarderen de diversiteit en overdraagbare vaardigheden die ervaring van de geestelijke gezondheid leefde problemen met zich meebrengen en ondersteuning openbaarmaking
• Inclusief de geestelijke gezondheid in diversiteit en inclusie strategieën, en erkennen de geestelijke gezondheid onderdeel van bredere initiatieven gelijkheid. • Zorg ervoor dat uw bedrijf creëert mogelijkheden om te linken met de inzetbaarheid providers om mensen met geestelijke gezondheidsproblemen in staat stellen om uw personeel te sluiten.
• Geef mensen positieve redenen bekend te maken door de oprichting van een cultuur die authenticiteit en openheid waarden - dit moet worden geleid vanuit de top van de organisatie.
• Ontdek het opzetten van collegiale ondersteuning en mentorprogramma's voor het personeel met een doorleefde ervaring van geestelijke gezondheidsproblemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *