Wat is de relatie tussen drugsgebruik en virale infecties?

Virale_Infecties

Mensen die zich bezighouden met drugsgebruik of een hoog risico gedrag in verband met drugsgebruik scoorde met een risico op aanbestedende of het overbrengen van virale infecties zoals hiv / aids of hepatitis. Dit komt doordat virussen verspreid via bloed of lichaamsvloeistoffen. Het gebeurt in de eerste plaats op twee manieren: (1) wanneer mensen injecteert drugs en delen van naalden of andere drug en (2) wanneer drugs aantasting oordeel en mensen hebben onbeschermde seks met een besmette partner. Dit kan gebeuren met zowel mannen als vrouwen. Vrouwen die besmet raken met een virus kunnen doorgeven aan hun baby tijdens de zwangerschap, al dan niet gebruiken van drugs. Ze kunnen ook doorgeven HIV naar de baby via moedermelk. Drugsgebruik kan ook invloed hebben op de symptomen van een persoon heeft van een virale infectie.

De virale infecties van de grootste zorg in verband met drugsgebruik zijn HIV en hepatitis.

Wat is HIV / AIDS?

Afbeelding van een HIV-geïnfecteerde T-cel.afbeelding door NIAID

HIV staat voor human immunodeficiency virus. Dit virus infecteert het immuunsysteem van het lichaam cellen, de zogenaamde CD4-cellen (T-cellen), die nodig zijn om infecties te bestrijden. HIV verlaagt het aantal van deze T-cellen in het immuunsysteem, waardoor het moeilijker voor het lichaam om te vechten tegen infecties en ziekten.

Acquired Immune Deficiency SyndromeOf AIDS, is het eindstadium van een HIV infectie wanneer het lichaam niet in staat af te weren ziekte. Een zorgverlener diagnose van een patiënt met AIDS, wanneer die persoon een of meer infecties en een aantal T-cellen van minder dan 200. Een persoon met een gezond immuunsysteem heeft een T-celgetal tussen 500 en 1.600. Besmetting met HIV betekent niet automatisch dat het zal ontwikkelen tot aids.

Meer dan 1,1 miljoen mensen in de Verenigde Staten leven met een HIV-infectie, met een geschatte 162.500 die zich niet bewust van hun aandoening.1Hoewel er zijn medicijnen die helpen bij het voorkomen van de overdracht en de verspreiding van HIV en de progressie naar AIDS, is er geen vaccin voor het virus, en er is geen remedie. gebruik en verslaving drug zijn onlosmakelijk verbonden met hiv / aids sinds het begin van de HIV / AIDS-epidemie. Mensen die drugs injecteren goed voor ongeveer 6 procent van de hiv-diagnoses in 2015.2

Wat is hepatitis

Foto van twee, kleine injectiespuiten.Foto door © iStock.com /Skarie20

Hepatitis is een ontsteking (pijnlijke zwelling en irritatie) van de lever, meestal veroorzaakt door een familie van virussen: A, B, C, D en E. Elk heeft zijn eigen manier van verspreiding naar andere mensen en de eigen behandeling. Hepatitis B virus (HBV) en hepatitis C virus (HCV) kan zich verspreiden door het delen van naalden en andere drug. Infecties kunnen ook worden doorgegeven via risicovol seksueel gedrag in verband met druggebruik, maar dit is niet gemeen met HCV.

Hepatitis kan leiden tot cirrose-littekenvorming van de lever leidt tot verlies van de leverfunctie. Het kan ook leiden tot leverkanker. In feite, HBV en HCV-infecties zijn de belangrijkste risicofactoren voor leverkanker in de Verenigde Staten.3

Er is een vaccin HBV-infectie en medicijnen te behandelen te voorkomen. Er zijn ookgeneesmiddelen voor de behandeling van HCV-infectie, Maar geen vaccin voor preventie. Sommige mensen herstellen van een infectie zonder behandeling. Andere mensen nodig hebben om medicijnen te nemen voor de rest van hun leven en worden gecontroleerd op falen en kanker lever.

Hoe werkt drugsgebruik invloed op de symptomen en de resultaten van een virale infectie?

Drugsgebruik kan HIV symptomen verergeren, waardoor het makkelijker voor HIV naar de hersenen in te voeren en het veroorzaken van een grotere zenuwcel schade en problemen met denken, leren en geheugen. Drugs en alcohol kan ook direct de lever beschadigen, waardoor risico op chronische leverziekte en kanker bij mensen geïnfecteerd met HBV of HCV.

Hoe kunnen mensen het verminderen van de verspreiding van virale infecties?

Mensen kunnen het risico op het krijgen of het doorgeven van een virale infectie te verminderen door:

 1. Het niet gebruiken van drugs. Dit vermindert de kans op de uitoefening van onveilig gedrag, zoals het delen van drugsgebruik apparatuur en het hebben van onbeschermde seks, wat kan leiden tot deze infecties.
 2. Pre-exposure profylaxe (PrEP).PrEP is wanneer mensen die een significant risico voor het oplopen van hiv nemen een dagelijkse dosis van HIV medicijnen om te voorkomen dat het krijgen van de infectie. Onderzoek heeft aangetoond dat PrEP effectief in het verminderen van het risico van HIV-infectie bij mensen die injecteren van drugs is geweest.
 3. Getting behandeling. Mensen in de behandeling van drugsgebruik moeten begeleiding krijgen om te leren hoe om te stoppen of hun drugsgebruik en aanverwante riskant gedrag terug te dringen. Zorgverleners kunnen gebruik maken van deSeek, Test, behandelen, en te behoudenmodel van de zorg te zoeken en testen van moeilijk bereikbare mensen die drugs gebruiken en bieden hen de behandeling. Meer informatie over drugsgebruik stoornis behandelingen lezen inDrugFacts: behandelmethoden voor drugsverslaving.
 4. Post-exposure profylaxe (PEP).PEP is wanneer mensen nemen antiretrovirale medicijnen om te voorkomen dat besmet te raken na te zijn potentieel blootgesteld aan HIV. Volgens de CDC, moet PEP worden gebruikt binnen 72 uur na een recente mogelijke blootstelling en alleen gebruikt worden in noodsituaties. Als je denkt dat je onlangs blootgesteld aan HIVtijdens de seks, door het delen van naalden, of aanranding, overleg dan met uw zorgverzekeraar of een spoedeisende hulp arts over PEP meteen. Lees meer over PEP in de Centers for Disease Control and Prevention (CDC) fact sheet, PEP 101.
 5. Getest.Mensen die drugs gebruiken, moeten laten testen op HIV, HBV en HCV. Degenen die besmet kan kijken en voel me prima voor jaren en misschien niet eens bewust zijn van de infectie. Daarom is het testen nodig zijn om-onder ziekte die het meeste risico lopen en in de algemene bevolking voorkomen van de verspreiding van. Lees meer over HIV testen op de HIV.gov webpagina,HIV Test Soorten. Meer over hepatitis testen lezen in de CDC de fact sheet,Hepatitis C: Informatie over Testen en Diagnose.
 6. Het beoefenen van veilig vrijen elke keer.Mensen kunnen hun kans op het overdragen of het krijgen van HIV, HBV en HCV te verminderen door het gebruik van een condoom elke keer als ze seks hebben. Dit geldt voor degenen die drugs gebruiken en die in de algemene bevolking.

Punten om te onthouden

 • Mensen die zich bezighouden met drugsgebruik of een hoog risico gedrag in verband met drugsgebruik scoorde met een risico op aanbestedende of het overbrengen van virale infecties zoals hiv / aids of hepatitis. Dit komt doordat virussen verspreid via bloed of lichaamsvloeistoffen.
 • Mensen kunnen krijgen of doorgeven aan een virale infectie wanneer ze drugs inspuiten en delen van naalden of andere drug.
 • Drugs aantasting ook het arrest en kan ertoe leiden dat mensen risicovolle beslissingen, met inbegrip van het hebben van onbeschermde seks te maken.
 • Vrouwen die besmet raken met een virus kunnen doorgeven aan hun baby tijdens de zwangerschap of tijdens de borstvoeding, ongeacht of ze gebruiken drugs.
 • De virale infecties van de grootste zorg in verband met drugsgebruik zijn HIV en hepatitis.
 • Mensen kunnen hun risico op het krijgen of het doorgeven van een virale infectie door het niet gebruiken van drugs, het nemen van PrEP als ze een hoog risico op infectie, het krijgen van behandeling voor drugsgebruik, het krijgen van PEP als je denkt dat je bent blootgesteld aan HIV te verminderen, te laten testen voor HIV en HCV, en consequent het beoefenen van veilig vrijen.

Referenties

 1. Centers for Disease Control and Prevention (CDC). HIV in de Verenigde Staten: in een oogopslag.; 2017.https://www.cdc.gov/hiv/statistics/overview/ataglance.html. Betreden 8 februari 2018.
 2. Centers for Disease Control and Prevention (CDC). HIV en injectie drugsgebruik.; 2017.https://www.cdc.gov/hiv/risk/idu.html. Betreden 8 februari 2018.
 3. Ly KN, Xing J, Klevens RM, Jiles RB, Ward JW, Holmberg SD. De toenemende last van de sterfte door virale hepatitis in de Verenigde Staten tussen 1999 en 2007.Ann Intern Med. 2012; 156 (4): 271-278. doi: 10,7326 / 0003-4819-156-4-201202210-00004

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *